Waarom mijn hobby aquarium houden is!

Waarom mijn hobby aquarium houden is? DAAROM is mijn hobby aquarium houden!!!

Aquarium houden geeft mij rust: kijken naar mijn vissen, hoe ze in harmonie samen leven in een de vrij beperkte ruimte van het aquarium
Ik luister liever naar het vredevolle geluid van het kabbelende water, dan luisteren naar TV waar de ene bijna hersenloze scene na de andere afspeelt of naar het nieuws waar alleen maar ellende te horen is.
Als mijn vissen kweken, is dat een teken dat ik bezig ben met op een verantwoorde manier aquarium houden, het is als het ware de natuur die mij bedankt om mijn goeie verzorging die ik aan mijn aquarium en vissen geef.
De inrichting van mijn aquarium is MIJN ONTWERP juist, ja, ik heb een stukje natuur ZELF GEMAAKT, ik stak soms uren werk in mijn aquascape!
Ik heb geleerd zelfs mijn minder mooie vissen even veel te appreciëren als mijn prachtexemplaren. Naar normen en waarden kan dat flink tellen, hé !
Mijn vissen zijn steeds blij mij te zien, ze weten wat er komen gaat: ze krijgen van mij verzorging, eten, vers water elke keer opnieuw zijn ze dankbaar voor wat ik voor hen doe.
Elke keer als ik mijn aquariumplanten snoei, of een waterwissel doe zie ik achteraf duidelijk visueel dat ik iets moois bereikt heb. Ik WEET dat ik iets gedaan heb wat het kleine stukje natuur in huis mooier en beter heeft gemaakt.
Het geeft mij ook een reden om eens “weg te lopen” van de realiteit. Weglopen van een klagende baas, zagende buren, ellende op radio en TV, de drukte van de stad en dergelijke meer.
Dankzij mijn hobby heb ik er een hoop nieuwe vrienden bij, facebook-vrienden, vrienden op fora, vrienden in het echte leven, vrienden uit de aquariumvereniging enzovoort. Elke dag opnieuw leer ik andere mede-hobbyisten kennen.
Dankzij mijn hobby kan ik zeggen: “Ik heb iets bereikt waar ik trots op ben” en als ik het nog niet bereikt heb, doe ik mijn uiterste best om het te bereiken. Hierdoor inspireer ik ook andere mensen om dit prachtig stukje natuur in hun eigen huis te brengen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: