Roodkopzalm – Aphyocharax Anisitsi – Bloodfin Tetra – Vis Van De Week

Latijnse benaming: Aphyocharax Anisitsi
Nederlandse benaming: Roodvinzalm
Engelse benaming: Bloodfin Tetra

Charicidae – karperzalmen

Herkomst
Zuid-Amerika (Argentinië & Brazilië)

Het is een langwerpige vis, beetje typische karperzalm-vorm, met een grijs-wit lichaam waar een lichte blauwe schijn op terug te vinden in.
Er bestaan een aantal varianten op de roodvinzalm.

Ze worden 5 a 6cm lang, de vrouwtjes zijn dikker dan de mannetje en de mannetjes op hun beurt kleuren dan weer een stuk feller.

Het is een duidelijke scholenvis die vooral olifanten-stijl zwemt, dus kop-staart-kop-staar, wat wel een leuk zicht is
Qua gedrag naar andere vissen toe zijn ze bijzonder vredelievend
Het zijn zeer eenvoudig te houden aquariumvissen, waardoor ze zeker het overwegen waard zijn. Helaas zijn ze iets minder populair waardoor ze in veel aquariumzaken niet te vinden zijn.
Ze zijn zeker geschikt voor een beginnende aquarium-houder. Ze stellen weinig eisen maar zijn wel kleine varkentjes wat betreft eten. Ze eten vrij veel in vergelijking tot hun lichaamsgrootte. Ze laten zich ook vrij makkelijk nakweken, zelfs bij beginners.”

Het aquarium dient minstens 80cm te zijn, als algemene regel, persoonlijk zou ik ze veel eerder gaan houden in een 1m20 of groter, zodat een grotere school mogelijk. Hierdoor komt hun schitterende schoolgedrag veel beter tot uiting. Aan te raden is er minstens een 20 a 25 tal te nemen, wil men dit gedrag goed zien.

Qua inrichtingen verkiezen ze een dicht beplant aquarium, echter dienen ze ook te beschikken over een open plek waar ze hun baantjes kunnen trekken
Ze durven wel eens te springen, dus dekglazen zijn zeker geen overbodige luxe.

PH 6- PH8. Voorkeur ligt rond de PH 6,8 a 7, dan kleuren ze best van al
KH van 4-7

Ook voor de temperatuur zijn ze niet kieskeurig. Ergens tussen de 18-28 graden kan prima, best is rond de 26 graden (dan vertonen ze het meest hun kleur, en zijn ze aktiever)

Ze eten nagenoeg alles, dus een kwalitatief droogvoer (zowel vlokken als
traag zakkend granulaat), diepvriesvoer, groenvoer, levend voer enzovoort kunnen prima gevoerd worden)”

“Ze zijn vrij eenvoudig na te kweken.
Indien het niet de intentie is om te kweken, laat je ze gewoon hun ding doen.
Sommige bronnen spreken van eiafzetting op fijne bladeren, andere spreken van afzetting op breedere bladeren.
Ik had ooit eitjes ervan op fijne en bredere bladeren tegelijk.
Ouders en andere vissen zullen zeker de eitjes opeten, de eitjes kleven ook niet aan de bladeren en zullen dus op de bodem van het aquarium vallen of zelfs drijven.
Wanneer het wel de bedoeling is om er mee te kweken, dan kan je best het dikst gevulde vrouwtje en het felst kleurende mannetje apart zetten in een afzonderlijke kweekbak.
Een sponsfilter is voldoende.
Voer hen voldoende levend voer of diepvriesvoer.
Binnen de kortste keren zal je eitjes zien.
Vang de ouders uit en de eitjes komen na 24u a 36u ongeveer uit (afhankelijk van de temperatuur).
De jongen krijgen een eizak mee, wanneer die opgebruikt is, voeden ze zich de eerste dagen met infusoria, daarna kan je ze microwormen geven alsook artemia nauplii.
Het zijn geen grote vissen, echter zetten ze wel veel eieren af. Afhankelijk van leeftijd en hun conditie kan je een paar honderd jongen verwachten.”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Video’s maken kost enorm veel tijd en energie, maar ook onkosten worden gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld de aanschaf van technische producten om video’s te kunnen maken (betere camera, betere microfoon, extra harde schijven om de video’s op te slaan enzovoort), maar zijn er ook vaste maandelijkse kosten.

Om in staat te zijn dit soort video’s te blijven maken, spreek ik nu constant eigen inkomen aan. Op zich heb ik daar geen probleem mee, maar dankzij uw steun heb ik meer armlengte om nog beter, nog meer, nog intenser, nog ruimer enzovoort!

Wenst u ons te steunen? Wilt u dat wij in staat blijven om de kosten van de video’s te blijven aanhouden en wenst u dus dat wij blijven video’s uploaden? Dan kunt u steeds een kleine gift doen (vanaf 1€ zelfs al!) op deze link: http://www.patreon.com/discuskwekerij

Op deze manier steunen jullie mij, MAAR wat nog belangrijker is: jullie worden deel van een select clubje mensen waar ik nog ruimere informatie aan geef, nog meer informatie deel, geschreven (en gepubliceerde) artikelen van mezelf te download zet, podcasts enzovoort!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vergeet niet te abonneren om op de hoogte gehouden te worden van toekomstige video’s, klik daarvoor op deze link:
https://www.youtube.com/user/Discuskwekerij?sub_confirmation=1
en klik vervolgens op het belletje die ernaast stat.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Facebook https://goo.gl/jB8ty4
Twitter https://goo.gl/pUJWNg
Google+ https://goo.gl/4HygFA
Pinterest https://goo.gl/RecXdk
Youtube https://goo.gl/sxoZVZ
Foursquare https://goo.gl/jzyUPi
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: