Kaamlaag: het ontstaan van een kaamlaag, oplossing en hoe vermijden

Een kaamlaag, ik denk dat nagenoeg iedereen wel al eens last had van een kaamlaag in het aquarium. Maar wat is een kaamlaag? Wat is nu de oorzaak van een kaamlaag, hoe kan je het vermijden en hoe kan je het oplossen?

Soms gebruikt men ook wel eens het woord kamlaag, geen idee waarom, maar het is dus wel degelijk kaamlaag.

Dit zijn vragen die vele aquarium-houders zich al hebben gesteld wanneer die olie-achtige laag op hun aquarium verschijnt.

Het is misschien belangrijk om te weten dat een kaamlaag eigenlijk geen nadelige gevolgen heeft voor het aquarium, tenzij die echt extreem dik wordt. Een kaamlaag ontstaat door het biologisch veel te belast aquarium. Dit kan dus bijvoorbeeld zijn afstervende planten, veel te veel voeren, een bacterie-explosie, rottende planten en dergelijke meer.

Je kunt dus best van al een kaamlaag gaan vermijden door een goed correct onderhoud te plegen aan je aquarium.

Daarnaast kan je een kaamlaag tijdelijk ook gaan verwijderen door als het ware te gaan dweilen op je wateroppervlak met keukenrol papier.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Video’s maken kost enorm veel tijd en energie, maar ook onkosten worden gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld de aanschaf van technische producten om video’s te kunnen maken (betere camera, betere microfoon, extra harde schijven om de video’s op te slaan enzovoort), maar zijn er ook vaste maandelijkse kosten.

Om in staat te zijn dit soort video’s te blijven maken, spreek ik nu constant eigen inkomen aan. Op zich heb ik daar geen probleem mee, maar dankzij uw steun heb ik meer armlengte om nog beter, nog meer, nog intenser, nog ruimer enzovoort!

Wenst u ons te steunen? Wilt u dat wij in staat blijven om de kosten van de video’s te blijven aanhouden en wenst u dus dat wij blijven video’s uploaden? Dan kunt u steeds een kleine gift doen (vanaf 1€ zelfs al!) op deze link: http://www.patreon.com/discuskwekerij

Op deze manier steunen jullie mij, MAAR wat nog belangrijker is: jullie worden deel van een select clubje mensen waar ik nog ruimere informatie aan geef, nog meer informatie deel, geschreven (en gepubliceerde) artikelen van mezelf te download zet, podcasts enzovoort!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vergeet niet te abonneren om op de hoogte gehouden te worden van toekomstige video’s, klik daarvoor op deze link:
https://www.youtube.com/user/Discuskwekerij?sub_confirmation=1
en klik vervolgens op het belletje die ernaast stat.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Facebook https://goo.gl/jB8ty4
Twitter https://goo.gl/pUJWNg
Google+ https://goo.gl/4HygFA
Pinterest https://goo.gl/RecXdk
Youtube https://goo.gl/sxoZVZ
Foursquare https://goo.gl/jzyUPi
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: