Euthanasie bij vissen: Hoe vissen diervriendelijk laten inslapen

Euthanasie bij vissen, hoe doen we het diervriendelijk mar ook op een manier waar jijzelf je gemakkelijk bij voelt.
Het is niet voor iedereen weggelegd om een vis de kop in te kloppen!

Het is belangrijk te weten dat er uiterst diervriendelijke manieren bestaan om euthanasie bij vissen te plegen wanneer deze ongeneeslijk ziek wordt of ondraaglijke pijnen moet doorstaan.

Wanneer het over euthanasie bij vissen gaat, dan is er online een enorm aanbod aan manieren om vissen diervriendelijk te laten inslapen. Helaas zijn er ook een aantal sensationele manieren online te vinden die vaak te gek voor woorden zijn.

Het euthanaseren van een visje (wat eigenlijk geen correcte terminologie is, het is eerder het laten inslapen van een visje) is en item die altijd bijzonder hevig bevochten en besproken wordt op het internet. Als het over euthanasie in topics op bijvoorbeeld Facebook gaat, dan weet je reeds op voorhand dat het er hevig aan toe zal gaan.
Is dit omwille van de materie euthanasie op zich? Vermoedelijk niet… Iedereen die dieren houdt, weet dat het vroeg of laat aan bod kan komen dat het dier ongeneeslijk ziek wordt, dat het ondraaglijk lijden kent, dat ouderdom zo hard heeft toegeslagen enzovoort.
Dit neem echter niet weg dat onze huisdieren, ja, zelfs als het “maar” vissen zijn, enorm geliefd zijn door de houders ervan.
En net daar loopt het fout bij online gesprekken hierover: ze zijn geliefd… er gaat emotie mee gepaard… En waar er emotie aan de basis ligt, loopt het vaak verkeerd als andere mensen hun mening geven vanuit een ander emotioneel oogpunt.

Stel je voor: je houdt van je dier en dan komt er iemand dingen gillen als: Sla de kop in met een hamer, gooi hem tegen de muur, steek hem tussen krantenpapier en begin er op te stampen. Nou, wordt je dus niet vrolijk van…

Maar er bestaan alternatieven, er bestaan manieren waarop je een vis op een diervriendelijke manier kan euthanaseren. In deze videopresentatie gaan we dieper in op die manieren om euthanasie te plegen.
We gaan vooral starten met manieren die niet zo brutaal zijn als veel manieren die online te vinden zijn. Er zijn alternatieven, alternatieven die wetenschappelijk bewezen zijn, manieren die een heel hoog percentage aan zekerheid hebben dat de dieren zonder pijn, zonder afzien naar de vissenhemel kunnen gaan.

Weet dat er manieren zijn om je vissen op een “humane” manier te euthanaseren, wij bieden jou die manieren!

We bespreken een aantal verdovende middelen (waarmee we uiteindelijk een overdosis gaan bereiken met de dood tot gevolg) zoals benzocaïne, 2-phenoxy-ethanol, kruidnagel olie. Maar ook de iets meer controversiële manieren zoals: is doodslaan met de hamer een oplossing? Wat met invriezen? Hoe zit het met kokend water? enzovoort!

 

 

Muziek:

“Severe Tire Damage” Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/
ISRC: USUAN1500018

-~-~~-~~~-~~-~-
Zeker bekijken: “HOW TO: Doe-het-zelf zweefvuil filter voor aquarium DIY – DHZ ”

-~-~~-~~~-~~-~-

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: