Brochis Splendens – Smaragd Pantsermeerval – (huidige Corydoras Splendens)

Brochis Splendens, in het Nederlands de Smaragd Pantsermerval. Het is een prachtige vis die familie is van de corydoras. Hij is echt zo anders dan de corydoras. Hij is groter, is anders gebouwd enzovoort. Hij behoort ook tot de groep van de Callichthyidae. Dit wil zeggen dat hij kan overleven in uiterst zuurstofarm water. Hij kan namelijk naar het wateroppervlak gaan, een hap lucht nemen, dit dan door zijn darm persen en op die manier zuurstof opnemen in zijn lichaam.

Zijn smaragd groene kleur is een blikvanger in elk aquarium. Hij is te houden in een ruime ph-marge in het aquarium (ph 5.8 – 8) en heeft weinig eisen op vlak van waterhardheid. Hij kan gehouden in temperaturen tussen 22 en 28 graden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Video’s maken kost enorm veel tijd en energie, maar ook onkosten worden gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld de aanschaf van technische producten om video’s te kunnen maken (betere camera, betere microfoon, extra harde schijven om de video’s op te slaan enzovoort), maar zijn er ook vaste maandelijkse kosten.

Om in staat te zijn dit soort video’s te blijven maken, spreek ik nu constant eigen inkomen aan. Op zich heb ik daar geen probleem mee, maar dankzij uw steun heb ik meer armlengte om nog beter, nog meer, nog intenser, nog ruimer enzovoort!

Wenst u ons te steunen? Wilt u dat wij in staat blijven om de kosten van de video’s te blijven aanhouden en wenst u dus dat wij blijven video’s uploaden? Dan kunt u steeds een kleine gift doen (vanaf 1€ zelfs al!) op deze link: http://www.patreon.com/discuskwekerij

Op deze manier steunen jullie mij, MAAR wat nog belangrijker is: jullie worden deel van een select clubje mensen waar ik nog ruimere informatie aan geef, nog meer informatie deel, geschreven (en gepubliceerde) artikelen van mezelf te download zet, podcasts enzovoort!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vergeet niet te abonneren om op de hoogte gehouden te worden van toekomstige video’s, klik daarvoor op deze link:
https://www.youtube.com/user/Discuskwekerij?sub_confirmation=1
en klik vervolgens op het belletje die ernaast stat.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Facebook https://goo.gl/jB8ty4
Twitter https://goo.gl/pUJWNg
Google+ https://goo.gl/4HygFA
Pinterest https://goo.gl/RecXdk
Youtube https://goo.gl/sxoZVZ
Foursquare https://goo.gl/jzyUPi
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: