Aquarium Van De Week – Dennis Louwers

Dennis Louwers – Aquarium Van De Week

PATREON: http://www.patreon.com/discuskwekerij
WEDSTRIJD: https://youtu.be/1LjSwgr1YoY

Voorstelling Geïnterviewde
– Dennis Louwers
– Eindhoven
– Begonnen doordat het eindelijk kon en het al een langere tijd zat te kriebelen bij mij. De eeste aquarium van mij is de Juwel Vision 450. Deze heb ik toen 2e hands gekocht met Malawi Cichliden. Een jaar later wist ik zeker dat ik deze richting niet in wilde gaan. Ik vond deze vissen prachtig, en dat vind ik ze nu nog steeds. Ik vind ze ook daarnaast te druk, ik kon daar moeilijk tegen.
– En door mijn passie voor deze hobby en de fijne leerzame aquarium groepen op Facebook, vond ik het toch nodig om mij aan te sluiten bij een aquarium vereniging. Ik heb me toen aangemeld bij aquarium vereniging Vivarium. Kort daarop werd tijdens de ledenavond gevraagd of er gegadigde waren om bestuurslid te willen worden. Voorzichtig stak ik als enige mijn vinger omhoog en sindsdien ben ik dus algemeen bestuurslid en regel ik de uitjes binnen de vereniging.

Bespreking aquarium en techniek
– Het is de aquatlantis Fusion 120*50*70
Eheim Pro 4 600. Ik heb voor dit filter gekozen, gezien de betrouwbaarheid van dit filter.
o Dit filter is voornml gevuld met Siporax en een zak met Turf dat ik op tijd vervang. Dit om een ideale pH te handhaven. Als deze boven de 5,5 komt zal ik deze vervangen zodat deze weer ongeveer 5 is

o Ik gebruik de standaard LED verlichting wat geleverd is bij dit aquarium. Dit is de Easyled van Aquatlantis. Deze zijn 52 watt en ze zitten aangesloten op de Controller van het zelfde merk.
– In de onderste 3 mandjes zit Siporax. In het 4e mandje zit een zakje dat fijn mazig is met turf erin, met rondom heen om op te vullen wat nog Eheim Substrat. Dit heb ik gekozen om de poreusheid van dit materiaal waardoor er meer Bacteriën zich kunnen ontwikkelen

– Ik ververs elke week zo’n 20/25 %, met osmosewater. En het filter zelf, dat maak ik eens in het half jaar schoon of de stroming moet sterk vermindert zijn. Hooguit dat deze dan eerder open gaat is om de turf te wisselen, en dan word alleen dat gewisseld en word er GEEN onderhoud gepleegd aan het filter.
Keuze van de vissen
– De vissen in dit aquarium komt van Aquariumspeciaalzaken Heevis en Utaka vandaan. Deze vertrouw ik ook op de gezondheid van de vissen en op hun kennis.
– De Desmopuntius Pentazona komen van Heevis af. De Trichopodus Leerrii komt ook bij Heevis vandaan. De Pangio Kuhli en de Pangio Myersi komen gedeeltelijk van Utaka en van Heevis af, zo ook de Caridina Japonica. En als laatste, de Laubuka Dadiburjori heb ik bij Utaka gekocht en zitten op het moment van dit interview in de Quarantaine om in de gaten te kunnen houden om zo eventuele ziektes tegen te gaan in mijn Showbak. Ik vermoed dat het wel goed zal komen, gezien ik al eerder aangaf deze 2 zaken heel erg vertrouw. Maar je weet maar nooit!

– Ja, ik heb zeker deze Aquariumzaken overwogen doordat ik hun erg betrouwbaar vind. Ondertussen ben ik geen Meneer Louwers meer, maar gewoon Dennis (vooral bij Heevis) gezien ik daar natuurlijk het vaakst kom.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Video’s maken kost enorm veel tijd en energie, maar ook onkosten worden gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld de aanschaf van technische producten om video’s te kunnen maken (betere camera, betere microfoon, extra harde schijven om de video’s op te slaan enzovoort), maar zijn er ook vaste maandelijkse kosten.

Om in staat te zijn dit soort video’s te blijven maken, spreek ik nu constant eigen inkomen aan. Op zich heb ik daar geen probleem mee, maar dankzij uw steun heb ik meer armlengte om nog beter, nog meer, nog intenser, nog ruimer enzovoort!

Wenst u ons te steunen? Wilt u dat wij in staat blijven om de kosten van de video’s te blijven aanhouden en wenst u dus dat wij blijven video’s uploaden? Dan kunt u steeds een kleine gift doen (vanaf 1€ zelfs al!) op deze link: http://www.patreon.com/discuskwekerij

Op deze manier steunen jullie mij, MAAR wat nog belangrijker is: jullie worden deel van een select clubje mensen waar ik nog ruimere informatie aan geef, nog meer informatie deel, geschreven (en gepubliceerde) artikelen van mezelf te download zet, podcasts enzovoort!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: