Aquarium van de week: Het Aquarium Van Evelien Kimpe

Aquarium van Evelien Kimpe, 32 jaar. Getrouwd en moeder van 2 meisjes.
Wonend in Bikschote, West-vlaanderen. (op een aantal km van Ieper)


Ik ben begonnen toen ik ongeveer een jaar of 13 was of iets ouder misschien. Dus toch al een 17 jaar vissen in huis.
Begonnen toen ik op de kermis 2 goudvissen “won”. Uiteraard in een bokaal hé, hoe kan het ook anders.
Nadat mijn lieftallige kat de visjes met smaak had opgegeten mocht ik van mama nieuwe gaan halen. Kermis was weg, en ik had geluk dat er niet ver van mijn middelbare school een aquariumzaak(je) was. Daar ben ik voor de guppy gevallen. Ook nog eerst in de kom. Maar aangezien die kweken als konijnen werd die gauw te klein. Een aquarium dan maar. Geen idee hoe groot die was, ik gok 60 of 80cm. Toen had ik al eens discusvissen gezien en ik was verkocht. Ik mocht er van mijn ma 2 halen, zo gezegd zo gedaan, 2 discussen bij mijn guppen. Ik hoef niet te vertellen hoe dat af liep. Erg spijtig. De winkelier, waar ik de deur zo goed als plat liep, had me ook niet verteld dat die niet samen konden en dat die wel heel anders verzorgd moesten worden. Internet was nog in zijn opmars, google had ik nog niet ontdekt.

Ondertussen op een eigen stek gaan wonen en toen ons huidige aquarium gekocht. Een aquatlantis evasion van 2m. waterhoogte 60cm en diepte 57cm (dit is 680 liter). Nu reeds een 10 jaar geleden.
een aantal jaar geleden ik iemand leerde kennen (rara, wie zou dat geweest zijn?) die me alles vertelde over discussen, en hun parasieten. Dan toch eindelijk een aantal jaar redelijk goed gegaan.
Tot ik het in mijn hoofd kreeg om wat discussen bij te zetten. Ondanks quarantaine is het helemaal fout gelopen. 7 vissen verloren op een dikke week tijd door kruisbesmetting. Waaronder exemplaren van 200 euro per stuk.. dat was de druppel.. geen discussen meer voor mij

Samen met de kindjes werd er besloten dat het goudvissen/sluiers zouden worden.
Deze zijn sinds een half jaar de nieuwe bewoners.

De filtering van dit aquarium gaat over 2 potfilters tetratec ex 1200. Samen goed voor 2300l/h. van de filters zelf heb ik weinig goeds te zeggen. Zeer lastig om na het reinigen weer lekvrij dicht te maken. Lag het aan mij dan was het al lang een ander merk geworden, maar mijn man is een ware technicus en gooit niks weg als het nog kan hersteld worden. Dus heeft hij de dankbare job gekregen om de dingen telkens te reinigen en terug dicht te maken.
Toen ik het aquarium aankocht had ik vrijwel geen kennis over een bioloog en dat is het dan ook niet geworden. Ook is er geen plaats voor onder het aquarium.
In de filters zitten enkel siporax in de mandjes en filterwatten.
Wekelijks wordt er een waterwissel van 50% gedaan. Gezien dit sterk vervuilende vissen zijn.
De verlichting was origineel met TL balken, 4 stuks. Al sinds ik het aquarium heb vond ik het een vreselijk vervelende lichtkap. De kleppen tussen armaturen moesten steeds worden uitgehaald, de armaturen achteruit schuiven en indien nodig ook ene uithalen indien je onderhoud in de bak wou doen.
Dus mijn man eens lief aangekeken en hem gevraagd of hij een kap wou maken die uit 1 stuk bestaat en daar dan led verlichting op te monteren. De led verlichting bestaat uit 4 stuks, 2 wit en 2 rgb. Van 150cm. Met controller voor zonsopgang en zonsondergang.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Video’s maken kost enorm veel tijd en energie, maar ook onkosten worden gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld de aanschaf van technische producten om video’s te kunnen maken (betere camera, betere microfoon, extra harde schijven om de video’s op te slaan enzovoort), maar zijn er ook vaste maandelijkse kosten.

Om in staat te zijn dit soort video’s te blijven maken, spreek ik nu constant eigen inkomen aan. Op zich heb ik daar geen probleem mee, maar dankzij uw steun heb ik meer armlengte om nog beter, nog meer, nog intenser, nog ruimer enzovoort!

Wenst u ons te steunen? Wilt u dat wij in staat blijven om de kosten van de video’s te blijven aanhouden en wenst u dus dat wij blijven video’s uploaden? Dan kunt u steeds een kleine gift doen (vanaf 1€ zelfs al!) op deze link: http://www.patreon.com/discuskwekerij

Op deze manier steunen jullie mij, MAAR wat nog belangrijker is: jullie worden deel van een select clubje mensen waar ik nog ruimere informatie aan geef, nog meer informatie deel, geschreven (en gepubliceerde) artikelen van mezelf te download zet, podcasts enzovoort!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vergeet niet te abonneren om op de hoogte gehouden te worden van toekomstige video’s, klik daarvoor op deze link:
https://www.youtube.com/user/Discuskwekerij?sub_confirmation=1
en klik vervolgens op het belletje die ernaast stat.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Facebook https://goo.gl/jB8ty4
Twitter https://goo.gl/pUJWNg
Google+ https://goo.gl/4HygFA
Pinterest https://goo.gl/RecXdk
Youtube https://goo.gl/sxoZVZ
Foursquare https://goo.gl/jzyUPi
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: