Aquarium Inrichten: ZO doe je dat!

Hoe een aquarium inrichten?

Een aquarium inrichten kan ook eenvoudig zijn. Hoe pakken we het aan om ons nieuw aquarium in te richten of ons bestaand aquarium in te richten?
Met de tips in deze video ben ik er zeker van dat je het beter zal aanpakken dan wat je zou doen als je deze tips niet kent.

De tips die ik geef in de video zijn vrij eenvoudig te begrijpen. Er zitten een aantal beginnerstips tussen en een aantal die voor meer ervaren aquarianen van toepassing zouden kunnen zijn.

Abonneer je nu op mijn kanaal (klik hier)

Tips over hoe een aquarium inrichten

Een handige tip rond de bodem, daar starten we mee. Vooral dan de keuze van een bodem. De keuze van de bodem is van essentieel belang voor zowel je planten als je tropische aquariumvissen. Ook voedingsbodem wordt aangeraakt.

Dan gaan we naar de planten. Kiezen we voor echte planten of liever de plastic planten? Een echte plant kan een hele belangrijke functie hebben binnen jouw aquarium. Mijn mening is dat echte planten beter zijn voor jouw aquarium. Ik geef daar meer uitleg rond in de video.

De keuze van de juiste decoratie. Keramiek? Stenen? Wat kan wel en wat kan niet als aquarium decoratie? Kan plastic decoratie zomaar zoals die beeldjes van Frozen en Spongebob?

Wat kunnen we bedenken in verband met een achterwand? Kiezen we voor een 3D achterwand van bijvoorbeeld RockZolid? Het heeft ook zijn nadelen natuurlijk, maar ze zijn wel ZO MOOI! In de video geef ik er mijn mening over.

Maak er een aquascape van. Dit hoeft helemaal niet de meest vantastischee scape zijn waar iedereen met open mond naar kijkt. Gewoon het nastreven van één geheel is vaak meer dan voldoende.

Wat een prachtige aquascape! Het is een ware kunst wil je jouw aquarium inrichten op deze manier!
Wat een prachtige aquascape! Het is een ware kunst wil je jouw aquarium inrichten op deze manier!

Hou bij het bepalen van de plaatsing van je planten rekening met de maximale grootte die jouw aquariumplanten zullen krijgen op termijn!

Meer video’s over een aquarium inrichten:

Aquarium bodem: hoeveel zand nodig? EENVOUDIGE berekening

Jouw aquarium inrichten met hout? Deze hout soorten kan je gebruiken!

Aquascape je aquarium als een professional: de gouden regel van aquarium inrichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: